ارتودنسی

متخصص ارتودنسی در کرج

ارتودنسی

متخصص ارتودنسی در کرج

۲۶ مطلب در تیر ۱۴۰۱ ثبت شده است

  • ۰
  • ۰

درمان شکاف کام در کرج

در تعریف نقص شکام کام و لب، می توان گفت یکی از نقایص مادرزادی شایع است که از بدون تولد دیده می شود. زیرا قسمت‌هایی از صورت نوزاد در طول رشد در رحم به درستی به هم نپیوسته است. علت اصلی ایجاد این نقص مادرزادی عوامل ژنتیکی است. بهتر است این نقص در همان سال های اولیه تولد درمان انجام شد.
درمان شکاف کام و لب که برای بیماران دارای این مشکل آزار دهنده است، با هدف افزایش توانایی بیمار در غذا خوردن، تکلم بهتر، قدرت شنوائی و داشتن ظاهری مناسب انجام می شود. درمان شکاف کام در کرج توسط متخصص ارتودنسی یا همان ارتودنتیست انجام می شود.
این درمان با توجه به شرایطی که کودک دارد، به صورت جراحی صورت می گیرد. که به طور معمول، ابتدا درمان به صورت جراحی ترمیمی اولیه شکاف لب انجام می شود. که ممکن است این اقدام به منظور بهبود تکلم و قدرت گفتاری کودک نیز انجام شود.
درمان شکاف کام در کرج در کلینیک دکتر نجفی انجام می شود که همواره با کسب رضایت مراجعین همراه بوده و به خوبی این مشکل کودک شما را درمان می کند.

 

 

علائم شکاف کام و لب در چیست

شکاف کام و لب معمولا بلافاصله در بدو تولد قابل شناسایی است. که ممکن است به صورت زیر ظاهر شوند:
اولین و مهم ترین نشانه شکاف لب خطی است که در روی لب بالایی وجود دارد و تا بینی امتداد یافته است.
زمانی که کودک از شیر مادر تغذیه می کند در مواردی امکان دارد شیر از مجرای بینی خارج گردد.
در مواردی کودکانی که شکاف کام و لب دارند دندان هایشان لق می شود.
شکاف کام زمینه ساز بروز عفونت مزمن در گوش میانی می شود.
شکاف کام و لب موجب بروز اختلال در روند گفتار و ادای کلمات خواهد شد. از این رو این کودکان نمی توانند به درستی صحبت کنند و برخی از کلمات را به طور اشتباه تلفظ می کنند.
صدای این کودکان به اصطلاح تودماغی می شود. انحراف تیغه بینی در کودکانی که با شکاف لب متولد می شوند، غیرمعمول نیست، مشکلی که می تواند تنفس از هر دو طرف بینی را دشوار کند.

هزینه درمان شکاف کام و لب

هزینه همواره یکی از ملاحظات اعمال جراحی شکاف کام و لب است که ممکن است بنا به نوع جراحی و موارد دیگر متفاوت برآورد شود. هزینه ها ممکن است شامل این موارد باشد:

  • هزینه حق العمل
  • هزینه مرکز جراحی
  • هزینه بیهوشی
  • هزینه نسخه های دارویی
  • هزینه آزمایش های مختلف

با داشتن پوشش بیمه ای می توان تمام یا بخشی از این هزینه ها را به بیمه واگذار کرد. زیرا ترمیم اولیه شکاف کام و لب از اعمال ترمیمی محسوب می شوند.

متخصص ارتودنسی در کرج

  • الناز نجفی
  • ۰
  • ۰

فواید و مزایای ارتودنسی دندان کدامند؟


بهبود سلامت دهان و دندان


ارتودنسی به خودی خود فواید بسیار زیادی برای سلامت دهان و دندان ما دارد. همین که با منظم کردن دندان ها به تسهیل حفظ بهداشت دهان و دندان کمک می کند بزرگ ترین مزیت ممکن است.

تصویر یک پزشک متخصص ارتودنسی کودکانن که یک دندان در دست دارد
زیرا اگر دندان ها نامرتب باشند مسواک زدن، نخ دندان کشیدن و اموراتی از این دست برای کودک دشورا خواهد بود. و چه بسا احتمال پوسیدگی دندان و مشکلات آتی دندانپزشکی در آن ها افزایش پیدا می کند.

 

بهبود تکلم و توانایی جویدن


بهبود گفتار و قدرت جویدن، به دنبال کمک به حفظ بهداشت دهان و دندان، می تواند دومین مزیت ارتودنسی برای کودکان باشد. زیرا اگر دندان ها در موقعیت مناسب خود نباشند تکلم و جویدن به خوبی صورت نمی گیرد. به جز این، عدم جویدن مناسب غذا به دنبال نامنظم بودن دندان ها می تواند باعث بروز مشکلات گوارشی شود.


افزایش اعتماد به نفس


بهبود و اصلاح طرح لبخند می تواند مزیت بعدی ارتودنسی در کودکان باشد. نتیجه مطالعات نشان می دهد کودکانی که دچار نامنظمی دندانی و فکی هستند از اعتماد به نفس کمتری برخوردارند و اغلب به دلیل این وضعیت خود مورد تمسخر و اذیت هم سن و سالان خود قرار می گیرند. با انجام درمان ارتودنسی در سنین پایین، می توان دندان های آن ها را منظم کرده و زیبایی لبخند و اعتماد به نفس را به زندگی کودکان برگرداند.

 

افزایش اعتماد به نفس با ارتودنسی کودکان


صرفه جویی در زمان


اگر کودکی مشکل نامنظمی دندانی یا فکی داشه باشد چه امروز در کودکی و چه فردا در جوانی بلاخره باید تحت درمان قرار بگیرد. اما تفاوت های بسیار زیادی بین آغاز درمان در سنین بالا و در سنین کودکی وجود دارد.

زیرا ساختارهای دهان و دندان کودکان در سنین پایین در حال رشد است و به راحتی می توان نحوه رشد دندان و فک ها را در مدت زمان کمی با هزینه پایین هدایت کرد. چیزی که در سنین بالا بسیار دشوارتر، پرزحمت تر، زمانبرتر و هزینه بر تر خواهد بود.

 

صرفه جویی در زمان با انجام ارتودنسی در سنین پایین


مساله مدت زمان ارتودنسی نیز قابل چشم پوشی نیست. در سنین پایین نهایتا به مدرسه می رود و هیچ دغدغه یا مسئولیت اجتماعی ندارد. بنابراین در مدت زمان کم درمان می شود. اما همین کودک اگر بزرگ تر شود مسئولیت اجتماعی و مشغله پیدا می کند که پیدا کردن زمان خالی برای شروع درمان برایش دشوارتر می شود.

 

کاهش هزینه درمان


به دلیل زمانبر بودن ارتودنسی در سنین بالا، تعداد مراجعات و سختی درمان بیشتر می شود که همگی باعث افزایش هزینه خواهد شد. برای مثال اگر کودکی با هزینه مثلا 6 میلیون تومان اکنون در سن 10 سالگی درمان می شود، در سن 25 سالگی باید حدود 2 برابر این هزینه را پرداخت کند. (ارقام صرفا جهت مطرح کردن مثال است)

تصویر پدر و فرزندی که فرزند از درش میپرسد چکجا میرویم و پدر درباره مراجعه به متخصص ارتودنسی برای کاهش هزینه ارتودنسی در سنین پایین توضیحاتی می دهد


بهترین سن شروع ارتودنسی کودکان چه سنی است؟


اینکه بهترین زمان مراجعه اولیه به متخصص ارتودنسی چه زمانی است یک مساله است، و اینکه شروع درمان چه زمانی باشد یک مساله دیگر است.


والدینی که فکر می کنند فرزندشان یکی از مشکلات ذکر شده در این مقاله را دارند بهتر است تا پیش از در آمدن کامل دندان دائمی به متخصص ارتودنسی کودکان مراجعه کنند. این مراجعه لزوما به معنی آغاز درمان نیست و صرفا یک معاینه خواهد بود و یا در نهایت انجام اقدامات پیشگیرانه است.

 

متخصص ارتودنسی در کرج

  • الناز نجفی
  • ۰
  • ۰

بهداشت دهان در ارتودنسی ثابت چگونه است؟


بهداشت دهان در ارتودنسی ثابت بسیار مورد توجه و اهمیت قرار دارد.
از آنجایی که باکتری های موجود در مواد غذایی باعث تولید اسید و پلاک که لایه های نازک از باکتری ها بر روی دندان ها است ایجاد می کند و وجود براکت ها و سایر ابزار ارتودنسی بر روی دندان ها از بین بردن این پلاک ها را دشوارتر می‌کند در این مقاله به مهمترین روش های حفظ سلامت دهان دندان و لثه ها و از بین بردن پلاک دندان ها اشاره می کنیم.

نکته مهم این است که بیمار همواره باید پس از مصرف مواد غذایی ، مسواک بزند و نخ دندان استفاده کند.

 

 استفاده از دهانشویه فلورایده :


بهترین روش مصرف:


غلظت ۰٫۰۵% 
هر شب قبل از خواب
حداقل به مدت ۱ دقیقه در دهان باقی بماند.
توجه نمایید پس از مصرف این دهانشویه به مدت حداقل یک ساعت، نباید چیزی خورد یا نوشید و همچنین نباید دهان را شست تا دهانشویه بر روی دندانها باقی بماند. 

علت اصلی کاربرد دهانشویه فلورایده، ممانعت از پوسیدگی دندان ها بخصوص در سطوح دندانی صاف می باشد.
توصیه میشود این دهانشویه در طول مدت درمان ارتودنسی ثابت ، به شکل منظم استفاده شود.

 

مسواک بین دندانی :


این مسواک ها که برای عبور از بین براکتها  و در دو مدل دسته دار و انگشتی طراحی شده اند.

نخ دندان سوپر فلاس یا نخ دندان معمولی به همراه فلاس تریدر (FLOSS THREADER) :
به دلیل مشکل بودن عبور نخ دندان معمولی از بین دندانهای ارتودنسی شده، بهتر است از نخ دندان مخصوص (Super Floss) استفاده کنید. قسمت ابتدای این نخ، نایلونی است و براحتی از زیر سیمهای ارتودنسی عبور می کند.

انتخاب دیگر، کاربرد فلاس تریدر (Floss Threader) می باشد. فلاس تریدر وسیله پلاستیکی ظریف و نوک تیزی است که مثل نخ و سوزن، نخ دندان معمولی به آن متصل شده و براحتی از زیر سیمهای ارتودنسی عبور می کند.

 

مسواک مخصوص ارتودنسی :


در این نوع از مسواک ها ، برس های سر مسواک در ردیف میانی کوتاهتر می باشند.

تا با شکل براکتهای (نگین ها) ارتودنسی تطابق بیشتری داشته باشند.

البته به کاربردن مسواک سفت برای دندان های ارتودنسی شده ممنوع است.

توجه نمایید که استفاده از مسواک برقی نیز می تواند رعایت بهداشت دهان را بخصوص در بهداشت دهان کودکان و نوجوانان آسان نماید.

ولی اجباری در به کاربردن آن نیست و مسواک دستی نیز به همان اندازه موثر است.

 

استفاده از دهانشویه کلرهگزیدین :


در موارد التهاب شدید لثه ، فقد در صورت تجویز دندانپزشک و به مدت محدود می توان از این دهانشویه ضد میکروبی استفاده کرد.

شایان ذکر است وسایل و ابزار جدیدی به باز عرضه شده اند که با فشار آب ، می توانند اطراف دستگاه ارتودنسی ثابت را تمیز نمایند.
این وسایل به نخ دندان آبی (Water Floss) معروف هستند.
سازندگان این دستگاه ها مدعی اند که قدرت و توانایی تمیز کردن آنها بیشتر از مسواک و نخ دندان معمولی می باشد.

 

بدیهی است در صورت عدم رعایت بهداشت دهان و دندان در طول درمان ارتودنسی ، احتمال پوسیدگی دندان های بیمار و بیماری لثه بیشتر خواهد بود.

 

متخصص ارتودنسی در کرج

  • الناز نجفی
  • ۰
  • ۰

کنترل درد در درمان ارتودنسی چگونه است؟

همانطور که همه ما میدانیم، درد یک پاسخ طبیعی بدن نسبت به هر صدمه و آسیب یا فشار و غیره می باشد.
که بسته به شرایط فیزیکی هر فرد و وضعیت روحی او همچنین سن فرد می تواند بصورت کم یا زیاد بروز کند.اگر با درمان ارتودنسی آشنا باشید می دانید که قرار دادن براکت ها روی دندان ها گاه ان کشیدن دندانی و خیلی از مواردی که در این درمان به کار می رود رود ممکن است درد های متفاوتی به دلیل فشار استفاده از ابزار مختلف و غیره به وجود بیاورد.

میزن ، شدت و کنترل درد در درمان ارتودنسی از جمله سوالات رایجی است که از متخصص ارتودنسی پرسیده می‌شود. در روزهای اول درمان ارتودنسی و یا پس از هر جلسه ویزیت، ممکن است بیمار با کمی احساس درد و فشار بر روی دندان‌ها مواجه شود.
اما نگران نباشید.
با این راهکارها میتوانید درد خود را تا حد خوبی کاهش دهید.
اما فراموش نکنید صبوری بیشترین کمک را برای موفقیت درمان ارتودنسی خواهد کرد.

 

راهکارهای کاهش درد در درمان ارتودنسی

 

استفاده از داروهای بی حسی:


این داروها مثل آن به سول کرم لثه که باید به طور مستقیم روی دندان و لثه مالیده شود با این روش درد درمان آنها را احساس نمی کنید


داروهای مسکن:


اگر میدانید با سفت کردن ارتودنسی احساس درد خواهید کرد یک ساعت قبل از ملاقات با پزشک داروی مسکن مصرف کنید بدین ترتیب در هنگام سفت کردن ارتودنسی ها شما درد کمتری حس می کنید.
اگر بعد از آن نیز در زیاد باشد می‌توان از مسکن های معمولی مانند “استامینوفن” و یا “بروفن” استفاده کرد.
این داروها در فواصل ۴ تا ۶ ساعته بکار می روند.

 

خوردن غذاهای آبکی و نرم:


رژیم غذایی پیشنهادی توسط متخصص ارتودنسی برای بیماران در هفته اول درمان ، استفاده از مواد غذایی نرم و رقیق است.
توجه داشته باشید خوردن غذاهای سفت مثل شکلات و غیره بعد از سفت کردن ارتودنسی باعث فشار بیشتر و درد خواهد شد. بنابراین باید از غذاهای نرم مثل پوره سیب زمینی و آبکی مثل سوپ و غلات را در رژیم غذایی بگنجانید.

 

رعایت بهداشت و استفاده از خمیردندان مخصوص ارتودنسی:


یکی دیگر از عوامل موثر بر کنترل درد در درمان ارتودنسی ، رعایت بهداشت دهان و دندان است.

بیماران در حین درمان (خصوصا در  روزهای اول) می‌توانند از خمیر دندان ضد حساسیت مانند “سنسوداین” استفاده نمایند.
همچنین باید مسواک زدن به صورت نرم و آهسته باشد.


قرار دادن موم ارتودنسی:


این موم ها هم توسط دندانپزشک و هم توسط خود فرد استفاده میشود که باعث محافظت از داخل لب ها می شود و در واقع لبه های تیز براکت ها را می پوشاند.
این موم غیر سمی بوده و بلعیدن آن مشکلی ایجاد نمیکند اما باید قبل از مسواک زدن و غذا خوردن برداشته شود.


استفاده از کمپرس یخ:


این کمپرس به دلیل پایین آوردن دما به کاهش تورم دهان کمک می کند.


نوشیدن آب سرد:


این کار باعث بی حس شدن دهان هان و کاهش موقت درد و ناراحتی می شود.


شستشوی دهان با آب نمک:


این شست و شو نیز باعث التیام زخم‌های لثه و دهان و یا بریدگی و پیشگیری از عفونت می‌شود.
البته اگر آب گرن با نمک استقاده شود بهتر است.
همچنین میتوانید آب نمک را قرقره هم بکنید.


ماساژ لثه با یخ:


برای تسکین درد لثه ، ماساژ آن با یخ توصیه میشود چرا که باعث بی حسی و عدم احساس درد میشود.

در کل بیماران نباید نگران درد و ناراحتی در انواع درمان های ارتودنسی باشند.

در صورتی که پس از گذشت چندین روز ، درد ناشی از درمان کاهش نیافت ، می‌توانید به متخصص ارتودنسی خود رجوع کنید. متخصص ارتودنسی در ابتدا دستگاه ارتودنسی را بررسی می‌کند و در صورت درد زیاد، آن را مجددا تنظیم خواهد نمود.

پس از مراجعه به مطب می‌توانید در مورد اقدامات لازم برای کاهش درد مشورت نمایید.

 

متخصص ارتودنسی در کرج

  • الناز نجفی
  • ۰
  • ۰

دکتر متخصص ارتودنسی در کرج

اگر به دنبال دکتر متخصص ارتودنسی در کرج هستید، مطب دکتر نجفی می تواند برای شما بهترین گزینه باشد. دکتر الناز نجفی با ارائه خدمات مختلف در حوزه درمان ارتودنسی دندان، بهترین امکانات را در اختیار مراجعین خود قرار می دهد.
از جمله خدماتی که در مطب دکتر متخصص ارتودنسی در کرج ارائه می شود می توان به موارد زیر اشاره نمود:
کلیه خدمات تخصصی زیبایی و ارتودنسی در همه سنین
کلیه خدمات تخصصی ارتودنسی پیشگیری در کودکان
استفاده از جدیدترین تکنیک های روز دنیا جهت مرتب کردن دندان ها در تمامی سنین
آگاهی از بروزترین اطلاعات تخصصی در زمینه زیبایی دندان ها، فرم صورت و فک
انجام درمان رشدی فک در کودکان جهت پیشگیری از جراحی فک در آینده
شما مراجعین محترم می توانید همه روزه به غیر از روزهای تعطیل به مطب دکتر نجفی واقع در عظیمیه کرج مراجعه کنید. البته قبل از مراجعه حضوری، با شماره تلفن های مطب که در سایت درج شده است جهت دریافت نوبت ویزیت تماس حاصل نمائید.
 

دکتر متخصص ارتودنسی در کرج

متخصص ارتودنسی

متخصص ارتودنسی یا ارتودنتیست، دندانپزشکی است که دوره تخصصی درمان ارتودنسی را گذرانده باشد، و مهارت های مربوط به درمان ارتودنسی را کاملا کسب کرده باشد. متخصص ارتودنسی فردی است که توانایی های لازم را جهت درمان ناهنجاری های فک و صورت بدست آورده باشد.
قابل ذکر است که یک متخصص ارتودنسی خوب نیازمند مهارت و تجربه بسیار در امر ارتودنسی دندان است تا بتواند از پس تمام مشکلات و درمان های پیچیده که در زمینه ارتودنسی پیش می آید، برآید.

انتخاب دکتر متخصص ارتودنسی 

برای درمان ارتودنسی دندان ها، نیاز است که قبل از اقدام، از مشاوره با یک متخصص ارتودنسی دندان بهره مند شد و با پرس و جو از مراجعین و بیماران، میزان رضایت آن ها از درمان ارتودنسی را فهمید. زیرا در انجام پروسه مهم ارتودنسی راحتی و قابل اطمینان بودن برای هر بیمار، بسیار مهم است. زیرا در دوره درمان ارتودنسی، به مدت یک سال و نیم تا دو سال باید تجهزات ارتودنسی درون دهان قرار گیرد.
اگر فرآیند انجام ارتودنسی به درستی طرح ریزی نشود و یا به درستی نصب نشده باشد، ممکن است به بافت دهان آسیب برساند. از این رو در صورت اقدام برای ارتودنسی بهتر، انتخاب دکتر متخصص ارتودنسی با تجربه و مهارت کافی بسیار ضرورت دارد.
لازم به ذکر است که درمان ارتودنسی نیاز به موارد مهمی دارد که اصل آن در انتخاب دکتر متخصص مناسب می باشد.
درمان ارتودنسی فقط باید توسط متخصص ارتودنسی انجام پذیرد و برای این کار نباید به دندانپزشک مراجعه نمود.
متخصص ارتودنسی مجرب و با دانش فراوان در زمینه درمان بیماری های مختلف فک و دهان انتخاب گردد تا بر تمامی ناهنجاری های فک و صورت اشراف کامل داشته باشد.
متخصص ارتودنسی ای ارجح می باشد که در زمینه دانشگاهی فعالیت داشته باشد، چرا که اساتید دانشگاه، اطلاعات بروز تری در این زمینه دارند.

  • الناز نجفی
  • ۰
  • ۰

پوسیدگی دندان چیست


پوسیدگی (یا به زبان عامیانه کرم خوردگی دندان) نتیجه تخریب بافت های سخت دندان بدنبال فعالیت میکروب های دهان است. این بیماری به همراه بیماری لثه دو عامل عمده بیماری های حفره دهان هستند. شایع ترین باکتری عامل پوسیدگی “استرپتوکوک موتانس” نام دارد.

این باکتری به طور طبیعی در دهان اغلب افراد در مجاورت دندان ها وجود دارد و می تواند ترکیبات قندی باقیمانده در حفره دهان را تجزیه کرده و تولید اسید نماید. اسید ایجاد شده در طول زمان باعث حل شدن و تخریب بافت سخت دندان می شود. قسمت عمده بافت دندان (مینا و عاج) از مواد معدنی و ترکیبات کلسیم و فسفر تشکیل شده که در برابر اسید آسیب پذیرند. هرچه زمان قرارگیری بافت سخت دندان در برابر اسید بیشتر باشد تخریب آن نیز شدیدتر خواهد بود.با حل شدن این قسمت ها توسط اسید در سطح دندان حفره پوسیدگی شکل می گیرد که به تدریج بزرگ تر و عمیق تر خواهد شد. تشکیل حفره پوسیدگی یک فرآیند برگشت ناپذیر است یعنی بدن نمی تواند بخودی خود مانع پیشرفت آن شده یا حفره را ترمیم نماید. بزرگ شدن حفره پوسیدگی ساختمان دندان را تضعیف کرده و آن را مستعد شکستن می کند.همچنین پوسیدگی های عمیق و پیشرفته با آسیب زدن به بافت عصبی موجود در مرکز دندان منجر به دندان درد و در نهایت عفونت ریشه دندان و آبسه خواهند شد.

 

۴ عامل ایجاد پوسیدگی دندانی

 

  • باکتری های پوسیدگی زا
  • مواد قندی یا نشاسته ای در حفره دهان
  • بافت دندان آسیب پذیر 
  • زمان
     

 

 

علایم پوسیدگی دندان و روش های تشخیص


وقتی پوسیدگی در مراحل بسیار اولیه است و تنها لایه های سطحی مینا را درگیر کرده و حفره ای ایجاد نکرده است، در صورت حذف عوامل ایجاد کننده پوسیدگی، می توان روند آنرا متوقف و تا حدی معکوس نمود.

با توجه به ماهیت عفونی این پوسیدگی، امکان انتقال باکتری های پوسیدگی زا از دندان پوسیده به دندان های سالم مجاور وجود دارد و به این ترتیب در صورت عدم درمان دندان های پوسیده، نه تنها موجب تخریب آن می گردد بلکه دندان های سالم نیز در خطر پوسیدگی قرار می گیرند.

پوسیدگی در مراحل اولیه بدون درد و ناراحتی است. تنها معاینه دقیق بالینی و کاربرد رادیوگرافی دندانپزشکی می تواند آن را نمایان سازد. با پیشرفت پوسیدگی، به تدریج دندان درگیر دچار حساسیت به سرما و گرما می شود. بیمار به دنبال نوشیدن مایعات گرم و بویژه سرد و نیز مصرف مواد قندی دچار درد دندان خواهد شد.در مراحل پیشرفته تر با درگیر شدن بافت عصبی دندان، درد های شدید به سراغ بیمار خواهد آمد. در نهایت با گسترش باکتری ها به ریشه دندان عفونت ریشه و آبسه دندانی ایجاد می شود.

 

 

محل های مختلف پوسیدگی دندان


هر بخشی از بافت دندان که در معرض عوامل پوسیدگی زا قرار بگیرد، می تواند پوسیده شود.شیار های عمیق سطوح دندان ها ممکن است به صورت پناهگاه و مأمنی برای باکتری ها درآیند. برس های مسواک به عمق این شیارها نمی رسند و نمی توانند آنها را به خوبی تمیز نمایند. سطوح بین دندانی نیز با مسواک تمیز نمی شوند و تنها راه حذف باکتری از روی آنها کاربرد نخ دندان است.

علاوه بر این، تشخیص پوسیدگی در این سطوح مشکل بوده و نیازمند تهیه عکس رادیوگرافی است.این مسأله می تواند تشخیص دیرهنگام اغلب پوسیدگی های بین دندانی را توجیه کند.ریشه دندان تا زمانی که درون استخوان و لثه بوده و در معرض محیط دهان قرار نگرفته است، پوسیده نمی شود. ولی تحلیل لثه بویژه در سالمندان، ریشه را عریان کرده و آن را مستعد پوسیدگی می کند.

 

 

ناحیه دیگری که می تواند درگیر پوسیدگی شود تاج دندان در مجاور لثه است. این محل با مسواک به خوبی تمیز نمی گردد و معمولا باکتری ها در سطح آن باقی می مانند. افرادی که معتاد به مواد مخدر هستند یا به افراط نوشیدنی های الکلی مصرف می کنند دچار الگوی پوسیدگی در این ناحیه می گردند.

بیمارانی که تحت درمان ارتودنسی ثابت هستند به علت افزایش گیر غذایی در اطراف دستگاه ارتودنسی (براکت ها) و نیز سخت تر شدن رعایت بهداشت دهان ممکن است در خطر بالاتری برای اسیب به دندانها بویژه مجاور براکت ارتودنسی باشند.

معمولا متخصص ارتودنسی با تجویز انواع متنوع مسواک، نخ دندان ودهانشویه های فلورایده و کنترل ماهیانه بیمار، این مشکل را کنترل می کند. هرچند موفقیت آن کاملا وابسته به همکاری بیمار ارتودنسی است.

 

گروه هایی با خطر بالاتر پوسیدگی دندان

افرادی که بهداشت دهان و دندان ضعیفی دارند.
افرادی که دخانیات یا نوشیدنی های الکلی به مقدار زیاد مصرف می کنند.
افراد سالخورده یا کودکانی که توانایی جسمی کافی برای مسواک زدن ندارند.
افرادی که از نظر اجتماعی- اقتصادی ضعیف و فقیر هستند.
افراد مبتلا به بیماری قند یا سایر بیماری های کاهنده میزان بزاق دهان.
افرادی که تحت پرتودرمانی (رادیوتراپی) هستند یا به علت مصرف دارو دچار خشکی دهان شده اند.
نوزادان و کودکان شیرخوار که شب ها با وجود شیشه شیر یا آب قند در دهان به خواب می روند.
افرادی که تغذیه نامناسب و رژیم غذایی سرشار از مواد قندی و نوشابه های گازدار دارند.
افرادی که فلوراید کافی را از طریق آب آشامیدنی و محصولات فلورایده دریافت نمی کنند.

 

متخصص ارتودنسی در کرج

  • الناز نجفی
  • ۰
  • ۰

انواع وسایل و تجهیزات ارتودنسی

در درمان فک و دندان ها توسط ارتودنسی از وسایل متفاوت برای تغییر شیوه رشد استخوان‌های فک استفاده می‌شود که بریس به تنهایی برای اصلاح کامل مشکل کافی نیست و چنانچه لازم باشد از تجهیزات دیگری برای حرکت دادن دندان‌ها استفاده می شود که در ادامه به توضیح کامل آنها می پردازیم.

 

سیم (Archwire)

برای حرکت دادن دندان‌ها سیم فلزی به براکت‌ها وصل می‌شود. سیم ارتودنسی سیمی محسوب می شود که به شکل قوس دندانی حالت داده می‌شود و در بریس به عنوان منبع نیرویی به کار برده می‌شود که ناهنجاری‌ها را اصلاح می‌کند و دندان‌ها را در موقعیت صحیح و مناسب خود قرار می‌دهد.

 

باند (Band)

گاهی اوقات یک حلقه فلزی روی دندان قرار داده می‌شود تا قسمت هایی از بریس را نگه دارد. متخصص ارتودنسی از محکم بستن باند دور دندان هدف‌های بسیاری را دنبال می‌کند که می توان به موارد زیر اشاره کرد. نخست این که باند از دندان در برابر پوسیدگی محافظت می‌کند. دوم این که از باند ارتودنسی به عنوان نگهدارنده اتصالات وسایل متفاوت ارتودنسی استفاده می‌شود و گاهی هم برای اعمال فشار ارتوپدی نیز به کار برده می‌شود.

 

 

براکت (Bracket)

براکت‌ها مدول‌های سرامیکی یا فلزی کوچکی می باشند که روی هر دندان چسبانده می‌شود. این ابزار در حرکت دادن دندان‌ها همچون راهنما عمل می‌کنند و سیم قوسی را در جای خود نگه می‌دارند، براکت‌ها سیم قوسی را روی هر دندان نگه می‌دارند. سیم ارتودنسی به خوبی شیار قرارگیری براکت را در برمی‌گیرد. براکت یا با سیمان مخصوص دندانپزشکی روی دندان ها چسبانده می‌شود یا از باند برای قرارگیری آن استفاده می‌شود.

 

هوک (Hook)

هوک یا قلاب اتصال کوچکی روی براکت محسوب می شود که به کش (رابر بند) متصل می‌شود. هوک به آسانی فنرهای مارپیچی بسته یا هر گونه اتصال جانبی دیگر را محکم نگه می‌دارد که می‌توان آن را بر روی سیم در داخل یا خارج دهان قرار داد.

 

فنر مارپیچی (بسته/ باز) – Spiral spring

فنر مارپیچی برای حفظ، باز کردن یا بستن فاصله بین دندان‌ها، بین براکت‌ها و روی سیم قوسی قرار گرفته می شود.

 

باکال تیوب (Headgear tube)

باکال تیوب قطعه فلزی کوچکی می باشد که روی باند قرار گرفته و دور دندان آسیا چسبانده می‌شود. باند دندان آسیا شیارهایی دارد که سیم ارتودنسی، لیپ بامپر (ضربه‌ گیر لب)، فیس‌ بو و سایر تجهیزات مورد استفاده برای حرکت دادن دندان‌ها را نگه می‌دارد.

 

کش ارتودنسی

کش ارتودنسی تناسب دندان‌های بالا و پایین را بهبود می‌ بخشد. کش ارتودنسی را باید مطابق دستور متخصص استفاده کرد تا اثر لازم را به جای بگذارد.

 

هربست

هربست وسیله‌ای می باشد که با هدف اصلاح بایت، بهبود ظاهر و نیمرخ بیمار ایجاد شده است. اگر دندان‌های جلوی بیمار تا روی لب پایین آمده باشد، بریس به تنهایی نمی‌تواند نقص را اصلاح کند. در این حالت هربست به دندان‌های آسیا وصل می‌شود. هربست از لوله کشویی تشکیل شده است که به هر دو فک بالا و پایین متصل می باشد.

 

وسیع کننده کام

وسیع کننده کام یا پالاتال اکسپندر برای عریض کردن فک بالا به کار برده می‌شود تا دندان‌های بالا و پایین به درستی روی یکدیگر قرار بگیرد.

 

 فیس ماسک

از فیس ماسک برای درمان بیمارانی استفاده می‌شود که دندان‌هایشان در حالت دیپ بایت قرار دارد، به معنای اینکه دندان‌های بالا جلوتر از دندان‌های پایین می باشد. فیس ماسک فشار رو به داخل ملایمی را به دندان‌های بالا وارد می‌کند تا از رشد رو به جلوی بیشتر فک و دندان‌های بالا پیشگیری کند. در مقاله فیس ماسک به تفضیل درباره این دستگاه صحبت کرده ایم.

 

فیس ماسک کششی معکوس

فیس ماسک کششی معکوس برای درمان افرادی به کار برده می‌شود که دندان‌هایشان در حالت آندربایت قرار دارد، به معنی اینکه دندان‌های پایین جلوتر از دندان‌های بالا می باشد. این نوع فیس ماسک فشار رو به بیرون ملایمی را به فک و دندان‌های بالا وارد می‌کند تا آنها را رو به سمت جلو ببرد.

پلاک دوقلو

پلاک دوقلو دیپ بایت را با رو به جلو بردن فک پایین و محدود کردن رشد رو به جلوی فک بالا کاهش می‌دهد. این پلاک متحرک برای بیماران جوان‌ تر و کودکان در حال رشد توصیه می‌شود و باید مدت ۱۲ تا ۱۸ ماه از آن به صورت مداوم استفاده شود.

 

نگهدارنده (پلاک متحرک)

نگهدارنده‌های متحرک یا ریتینر مورد استفاده دارای فنر یا پیچ (اسکرو) گسترش دهنده یا ترکیبی از این دو می باشند و برای جابجا کردن دندان‌ها به سمت موقعیت مورد نظر خود به کار برده می‌شوند.

 

جدا کننده یا فضا نگهدار

جداکننده‌ها حلقه‌های کشی کوچکی می باشند که بین دندان‌ها قرار داده می‌شوند تا فاصله بین آن‌ها حفظ شود و بتوان باند ارتودنسی را در جلسات بعد در این فضا قرار داد. جداکننده قبل از قرار دادن باند خارج می‌شود. به همین دلیل خوردن غذاهای چسبناک، استفاده از نخ دندان یا خلال دندان در زمان وجود جداکننده بین دندان‌ها دشوار می باشد.

 

هربست (HEBST)

هربست (Herbst) ابزاری می باشد که از طریق فشار دادن فک پایینی به سمت جلو و دندان‌های آسیاب بالایی به طرف عقب، موجب کاهش شدت عارضه اوربایت می‌شود. این وسیله ثابت اغلب برای جوانان و نوجوانان کاربرد دارد و باید به مدت حدود 12 تا 15 ماه در دهان به صورت مداوم باقی بماند.

پوزیشنر

از پوزیشنر ( Positioner ) به موجب کامل کردن جا به‌ جایی دندان‌ها در اواخر دوره درمان ارتودنسی شما استفاده می‌شود. در صورت استفاده صحیح و همکاری کامل با متخصص ارتودنسی، شما مخاطبان گرامی فقط به مدت 4 تا 8 هفته نیاز به استفاده از پوزیشنر خواهید داشت.

 

هدگیر

متخصص ارتودنسی از هدگیر برای بیمارانی استفاده می‌کنند که لازم می باشد سرعت رشد فک‌های آنان کاهش داده شود. هدگیر معمولا به شکل یک تسمه یا نوار پلاستیکی می باشد که دور سر بیمار قرار می‌گیرد و به یک سیم فلزی در جلوی دهان او وصل می‌شود. این وسیله موجب کند شدن سرعت رشد فک می‌شود و دندان‌ها را در موقعیت صحیح خود نگه می‌دارد تا فک‌های بالا و پایین به بهترین صورت بر روی هم منطبق شوند. از هدگیر برای درمان بیمارانی استفاده می‌شود که با مشکل اوربایت، به معنی جلوتر بودن فک بالایی نسبت به فک پایینی و یا آندربایت، به معنی جلوتر بودن فک پایینی نسبت به فک بالایی، مواجه هستند. هدگیر به آرامی بر روی دندان‌ها فشار وارد می کند و مانع از رشد بیشتر دندان‌ها و فک بالایی شما به طرف جلو می‌شود.

 

متخصص ارتودنسی در کرج

  • الناز نجفی
  • ۰
  • ۰

انجام ارتودنسی قسطی کرج

انجام ارتودنسی قسطی در کرج یکی از مزیت های خوبی است که برخی از کلینیک های درمانی به مراجعین خود می دهند. از آن جا که ارتودنسی ممکن است هزینه بر باشد، پرداخت آن به صورت اقساط، سبب رضایت بیماران و افزایش مراجعین می شود. دکتر الناز نجفی که به عنوان متخصص ارتودنسی در کرج فعالیت می کند، با هدف کمک به بیمارانی که بودجه کافی ندارند اما نیاز مبرم به درمان ارتودنسی دارند، شرایط پرداخت اقساط هزینه ارتودنسی را قرار داده است تا مراجعین محترم بخاطر پرداخت هزینه های نقدی ارتودنسی دچار مشکل نشوند.
برای دریافت اطلاعات بیشتر با شماره تلفن های درج شده در سایت تماس حاصل نمائید.

بهترین ارتودنسی در کرج

ارتودنسی دندان از روش های درمانی هزینه بر بوده که پرداخت هزینه های آن ممکن است از عهده تمام افراد جامعه که درآمد پایین تا متوسط دارند، برنیاید. اما خوشبختانه روش هایی وجود دارد که بتوانید از خدمات ارتودنسی ارزان بهره مند شوید که یکی از آنها انتخاب یک کلینیک معتبر بوده که برای انجام این خدمات تعرفه های کمتری را در نظر گرفته است.
البته برای انتخاب این مراکز باید دقت و توجه زیادی به خرج دهید و کلینیک هایی را انتخاب کنید که انجام ارتودنسی ارزان قیمت آن ها نشانه کیفیت پایین کارشان نباشد. ما در مرکز ارتودنسی در کرج کلینیک دکتر الناز نجفی آماده ی ارائه انواع خدمات ارتودنسی به شما عزیزان می باشیم برای دریافت نوبت برای معاینه و تعیین هزینه ارتودنسی در کرج با شماره های این مجموعه تماس حاصل نمایید.

 

انجام ارتودنسی قسطی در کرج

پرداخت قسطی ارتودنسی دندان

با امکان پرداخت قسطی ارتودنسی دندان، افراد زیادی مجاب می شوند تا برای اصلاح مشکلات دندانی خود به مراکز مربوطه دندانپزشکی مراجعه کنند و از این مزیتی که بعضی از متخصصان ارتودنسی در اختیار بیماران محترم قرار می دهند، بهره مند شوند.
با پرداخت قسطی ارتودنسی دندان می توانید با خیالی آسوده روند درمانی خود را ادامه دهید و در فواصل زمانی مدت دار هزینه انجام ارتودنسی خود را پرداخت نمائید. و از درمان خود رضایتمند باشید.

 

متخصص ارتودنسی در کرج

  • الناز نجفی
  • ۰
  • ۰

چرا باید درمان ارتودنسی را انجام داد؟


تعرفه و هزینه ارتودنسی با توجه به انتخاب نوع درمان، ابزارهای قابل استاده، طول مدت درمان، شدت ناهنجاری فک و دندان و تخصص دندانپزشک و متخصص ارتودنسی، می تواند متفاوت باشد. اما همواره در نظر داشته باشید که برای

ارتودنسی تنها برای زیباسازی دندان ها نیست. درست است که بخش مهمی از این درمان، زیبایی را به صورت باز می گرداند اما در درجه اول، به بیمار کمک می کند تا گاز زدن و جویدن را به درستی انجام دهد.
دندان های نامرتب، نمی توانند به خوبی عمل جویدن را انجام دهند، از این رو مشکلات گوارشی را به وجود می آورند و همچنین فشار بیشتری بر روی فکین ایجاد می کنند و علاوه بر مشکلات فکی، باعث به وجود آمدن سردرد نیز خواهند شد.
باعث ردیف شدن دندان ها می شود. دندان های مرتب شده، به راحتی با مسواک و نخ دندان تمیز می شوند اما دندان های نامرتب، به ویژه دندان هایی که بخش هایی از آن ها روی هم مماس شده اند، دسترسی مناسبی برای مسواک زدن فراهم نمی کنند. از این رو افرادی که دندان های نامرتبی دارند، بیشتر در معرض پوسیدگی دندانی قرار می گیرند.
در آخر نیز باید به زیبایی چهره اشاره کرد. باعث افزایش اعتماد به نفس فرد بیمار خواهد شد. افرادی که ارتودنسی می کنند، به راحتی لبخند خود را به دیگران می بخشند در صورتی که بسیاری از آن ها، پیش از ارتودنسی، اعتماد به نفس لبخند زدن هم نداشتند. 

متخصص ارتودنسی در کرج

  • الناز نجفی
  • ۰
  • ۰

فرآیند درمانی ارتودنسی

منظم کردن دندان ها و تراز شدن آن ها تحت فرآیند درمانی ارتودنسی بسیار آسان است. تمام پروسه درمان ارتودنسی را می توانید به متخصص ارتودنسی مجرب بسپارید که به شما کمک می کند تا صاحب دندان هایی مرتب و زیبا شوید.

ویزیت؛ معاینه و مشاوره

برای شروع درمان ارتودنسی ابتدا باید به یک ارتودنتیست مراجعه کرد. در این جلسه باید معاینه دقیق و مشاهده صورت، دندان ها و فک انجام پذیرد و عکس از دندان گرفته شود.
عکس رادیولوژی در شروع درمان ارتودنسی باید از عکس رادیولوژی OPG استفاده نمود تا متخصص بتواند به صورت دقیق ریشه دندان را ببیند.

فتوگرافی

این تصاویر در مراحل ارتودنسی انجام می‌شود. جهت بررسی وضعیت بافت سخت و نرم داخل دهان و ارزیابی شاخص‌های زیبایی صورت در ابتدای درمان ارتودنسی تجویز می‌شود.

قیمت ارتودنسی در کرج

همان طور که متوجه شدید، ارتودنسی از خدمات دندانپزشکی است که به منظور برطرف کردن ناهنجاری های ایجاد شده در دندان ها و یا فک ها مورد استفاده قرار می گیرد که برای انجام فرآیند آن، تکنیک ها و ابزارهای مختلفی وجود دارد. اما متاسفانه خدمات ارتودنسی در کرج در کلینیک های مختلف با قیمت های گوناگونی ارائه می شود. از این رو ارتودنسی یکی از روش های درمانی گران قیمت بوده که پرداخت هزینه های آن از عهده طیف گسترده ای از افراد جامعه خارج می باشد.
اما روش هایی وجود دارد که بتوانید از خدمات ارتودنسی در کرج با قیمت ارزان بهره مند شوید که یکی از آنها انتخاب یک کلینیک معتبر بوده که برای انجام این خدمات تعرفه های کمتری را در نظر گرفته است. از این رو در کلینیک دکتر الناز نجفی می توانید کلیه خدمات ارتودنسی در کرج را با بهترین قیمت دریافت نمایید.

متخصص ارتودنسی در کرج

  • الناز نجفی