انواع ناهنجاری اورجت
اورجت ترکیبی
در این نوع، عامل اصلی ایجاد ناهنجاری اورجت، به دلیل به هم ریختگی دندان ها و فک می باشد، به همین علت به آن اورجت ترکیبی گفته می شود.
اورجت دندانی
در این نوع، فک در جای مناسب خود قرار گرفته و مشکلی ندارد ولی دندان ها به دلیل فشار و ازدحام به سمت جلوی دهان کشیده شده اند، که به آن اورجت دندانی می گویند.
اورجت اسکلتی
گاهی علت به وجود آمدن ناهنجاری اورجت، می تواند شکل قرار گیری فک پایین باشد. معمولا در این ناهنجاری فک بالا دارای اشکال است ولی در این نوع، فک پایین بیش از حد و غیر طبیعی به سمت عقب کشیده شده است که باعث به وجود آمدن اورجت اسکلتی می باشد.
علت های به وجود آمدن ناهنجاری اورجت
عادت های ناپسندی که فرد در کودکی داشته است، مانند مکیدن انگشت شست یا پستانک
وراثت یکی از مهم ترین عوامل در بروز این ناهنجاری می باشد. اگر کودک یا نوجوان در خانواده خود فردی را با این ناهنجاری داشته باشد، ممکن است این ناهنجاری به او به ارث برسد.
در صورتی که فرد دارای مشکلات استخوانی در فک یا فک ها، مانند عقب یا جلو زدگی بیش از حد فک ها باشد.
ضربه بر اثر حوادثی مانند تصادف، می تواند باعث ایجاد انواع انحرافات در فک و بروز ناهنجاری اورجت بشود.
نداشتن تناسب مناسب بین دندان ها و فک ها، مثلا اگر دندان ها بیش از حد بزرگ یا فک بیش از اندازه کوچک باشد، از عوامل مهم بروز این نوع ناهنجاری می باشد.
درمان ارتودنسی اورجت
این نوع درمان معمولا محدودیت سنی ندارد، در صورتی که ناهنجاری فقط در مورد دندان ها باشد، ارتودنسی به تنهایی برای درمان کافی می باشد ولی اگر این ناهنجاری شامل فک ها هم بشود، پس از کامل شدن مراحل درمان ارتودنسی اورجت، که معمولا یک و نیم الی ۲ سال می باشد، متخصص ارتودنسی، بیمار را برای درمان و جراحی فک به یک جراح مناسب معرفی می کند. اگر فرد در سنین زیر سن بلوغ باشد، درمان مشکلات فک به وسیله دستگاه ارتودنسی قابل حل است.
متخصص ارتودنسی در کرج
- ۰۱/۰۶/۲۹