دلایل فاصلهدار شدن دندانهای پیشین
متداولترین دلایل فاصله دار شدن دندانها به شرح زیر است:
دندان غائب
دندان غائب فاصله از پیش موجود مربوط به خود را خالی میگذارد. مشکل ناشی از دندان غائب به مرور و با درآمدن بقیه دندانها پیچیدهتر میشود.
بیماری لثه
جدیترین دلیل ایجاد فاصلهی بین دندانی ابتلا به بیماری لثه ست که تحلیل استخوان فک نگهدارندهی دندان را به دنبال دارد. دندان پس از تحلیل رفتن استخوان فک لق میشود، حرکت میکند و به این ترتیب فاصله بین دندانها ایجاد میشود.
مکیدن انگشت
اگر چه مکیدن انگشت معمولاً باعث اختلال دیپ بایت میشود، اما در بعضی موارد این عادت فاصلهدار شدن دندانهای پیشین را نیز به دنبال دارد.
زبان زدن
برخی عادت دارند زبان خود را به دندانهای قدامی فک بالا فشار دهند. زبان زدن یکی از دلایل اصلی فاصله دار شدن دندانها است.
فرنوم لبی بزرگ
فرنوم بافتی است که لثهها و لبها را به هم متصل میکند. اگر فرنوم یا بند لب بسیار بزرگ باشد، دندانهای جلو فاصلهدار میشود.
پایین بودن اتصال به ماهیچهها
ماهیچهای که لب بالا را به لثهها وصل میکند، لبها را در جای مناسب نگه میدارد. در برخی بیماران اتصال این ماهیچه قدری متفاوت است و به مرور زمان باعث فاصلهدار شدن دندانها میشود.
بهترین روشهای بستن فاصله بین دندانی
اکثر بیمارانی که موردشان اورژانسی نیست، تمایل به بستن فاصله بین دندانهای جلو دارند و برای این کار بسیار عجول هستند که البته به خوبی قابل درک است. از یاد نبریم که ظاهر و زیبایی چهره تاثیر زیادی بر قضاوت دیگران از ما دارد و شکی نیست که همگی ما میخواهیم بهترین تاثیر را بر مخاطبانمان بگذاریم.
جرمگیری
اگر بیماری لثه علت فاصله دار شدن دندانها باشد، جرم گیری و تصحیح سطح ریشه نخستین اقدامی است که برای کنترل و درمان بیماری لثه انجام میشود. آتلبندی دندان لق شده، سیمکشی دندانها یا ترمیم با پل ثابت یا دندان مصنوعی پس از جرمگیری توصیه میشود.
ارتودنسی
ارتودنسی پرکاربردترین روشی است که برای بستن فاصله بین دندانی توصیه میشود. در این روش دندانهای بالا و پایین سیم کشی میشود تا دندانها به هم نزدیک و فاصله بین آنها بسته شود. درمان بسیاری از موارد دندانهای فاصلهدار نیاز به سیم کشی توسط متخصص ارتودنسی و استفاده از پلاک نگهدارنده یا ریتینر دارد.
متخصص ارتودنسی در کرج
- ۰۱/۰۵/۰۴